AEiG Bonanova

Som l’Agrupament Escolta i Guia Bonanova – Joan Bosco. Formem part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i dins aquesta entitat d’educació en el lleure, som del Sector 1, de Demarcació Barcelonès. Fa 46 anys que treballem per educar a nens i joves en el seu temps de lleure, transmetent-los els valors pilars de l’escoltisme. Oferim una alternativa al temps d’oci i una manera diferent d’enfocar el lleure, tot complementant l’acció pedagògica de la família i l’escola.

Actualment, l’Agrupament està format per un total de 90 nois i noies d’entre 5 i 18 anys, per les seves respectives famílies, i per un consell de 18 caps i aquel·les. Cada setmana ens trobem amb les diferents unitats de nens i joves, provinents generalment dels barris de Sarrià, Sant- Gervasi i Vallvidrera, i estem dues hores i mitja fent activitats, treballant en els nostres projectes o realitzant descobertes. A més, realitzem mínim una excursió al trimestre, uns campaments de cinc dies per Setmana Santa, i uns campaments de dues setmanes a l’estiu. Junts aprenem i creixem!

Des que l’agrupament es va fundar hem estat duent la nostra tasca educativa a les instal·lacions de l’escola La Salle Bonanova. Disposem d’una sala cedida per la mateixa escola on guardem tot el material i on, en èpoques de més fred, duem a terme les activitats per torns (ja que no hi caben totes les unitats). A més, tenim a l’abast els múltiples patis de l’escola. Ara bé, a les instal·lacions de La Salle només hi tenim accés quan l’escola està oberta, és a dir, que ens hem d’adaptar als horaris: dissabtes de les 17:00 a les 19:30 (l’hora del cau).

Després del cau, doncs, els caps i aquel·les del consell no disposem d’un espai on poder dur a terme les nostres reunions setmanals de revisió. Ni tampoc tenim accés a l’escola per les reunions dels diferents equips de caps, o les reunions per organitzar activitats, sortides, campaments, projectes, etc. Dificulta molt la nostra tasca educativa el fet d’haver-nos de reunir en espais públics – tals com bars o al carrer – doncs la majoria de cops els consellets dels dissabtes s’allarguen fins ben entrada la mitja nit.

Donem suport a aquesta mobilització perquè és una necessitat poder disposar d’un espai al barri on les diferents entitats que hi treballem activament puguem desenvolupar les nostres tasques.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s