El nostre manifest

Fa mesos que ens estem reunint diferents joves i entitats districte de Sarrià – Sant Gervasi perquè ens trobem amb una problemàtica comuna: som moltes entitats juvenils al barri sense local o un lloc on reunir-nos. Per altra banda trobem una llarga llista d’equipaments públics que no responen a les nostres necessitats.

Com a joves estudiem, treballem, participem de molts espais i activitats i som qui dinamitzem el districte. Per aconseguir-ho fem malabars compaginant els nostres horaris i buscant espais on poder desenvolupar les activitats que compleixin els nostres limitats temps. Som entitats sense ànim de lucre amb una funció social al districte que pràcticament no se’ns reconeix, però la nostra persistència fa que al final acabem reunit-nos en places, al carrer o a cases particulars perquè no existeixen equipaments adequats a nosaltres. A cap barri trobem un sol lloc que compleixi els nostres horaris, les nostres necessitats, i majoritàriament ens fan pagar. No hi ha un sol espai on reunir-nos als vespres i les nits, caps de setmana, on guardar material i fer projectes pel jovent del districte.

Portem anys parlant amb l’ajuntament, que no ens presenta solució. Ens diuen que allò que volem (el mateix que té qualsevol Associació de Veïns i Veïnes i tantes altres entitats del districte), un simple local al cada barri, ni existeix i ni  ho contemplen com a projecte futur, per a ells els i les joves som prescindibles. Hem intentant buscar altres alternatives d’espai com llogar un local amb els nostres precaris ingressos, i com ja és sabut aquest barri no està fet per qui no té diners o hem utilitzat espais abandonats per donar-los-hi vida i solucions als barris i la resposta ha estat fer-­nos fora.

Tot i que l’ajuntament ens doni l’esquena i tinguem tan poc marge per trobar solucions hem decidit no fer-nos enrere, continuar exigint espais pels joves per fer d’aquest districte un lloc més viu. Així doncs reclamem que deixin de dir-nos que tenim equipaments pels joves, no és veritat. És només un eslògan. Reclamem que els equipaments s’adeqüin a les nostres necessitats, que siguin espais de joves i pels joves. I volem dir, ben alt, que els i les joves som qui dinamitzem el barri i que no pararem fins que totes trobem els nostre espai, cada barri amb els seus locals.  Perquè un local és vida, un local és xarxa, un local és cohesió.

Fem una crida a tothom a solidaritzar-se amb nosaltres, ajudeu-nos a difondre la problemàtica, a denunciar aquesta falta d’espai.  Ajudeu-nos a fer corre veus, baixeu les escales a explicar-ho als veïns, als amics, a l’àvia i els nets. Baixa al carrer i participa!

candau

 

El Bastó de Sarrià

AEiG Bonanova

AEiG Pere Quart

AEiG Sant Ignasi

AE Wéziza

La Borda – Assemblea Feminista de Sarrià – Sant Gervasi

Assemblea de Joves de Cassoles

esberla – Asssemblea de Joves de Sarrià

Comissió de Festes Alternatives de Sarrià

SEPC Costa i Llobera

 

5 comentarios en “El nostre manifest

  1. Estic d’acord amb vosaltres. Els espais pel jovent són del tot necessaris i han de tenir en compte les seves especificitats (horaris, activitats, etc.) Participo activament a Sarrià-Sant Gervasi EN COMÚ, per a la candidatura Barcelona En Comú.

    Avui a Casa Orlandai tenim un acte de presentació, on també s’explicarà com escollir en primàries, qualsevol persona al conseller/a de districte.

    Crec que seria important mantenir contacte directe amb vosaltres, des de SSG-En Comú, perquè crec que tenim una oportunitat, en les properes eleccions municipals per a una nova ciutat, DE VERITAT.

    Me gusta

  2. DEMAGOGIA I ENGANY
    La casa Orlandai no és un dels nombrosos locals civics dels quals disposa el districte?
    Llavors sembla ser que hi ha locals, no?
    Que en voleu un per posar-hi la seu docisl del vostre «partit» politic?
    Us sembla normal que tots els ciutadans (l’Ajuntament) hagin de pagar un local que serveixi per a una opció politica partidista.
    N’estic fart de la demagogia d’amagar els veritables interessos partidistes darrera de façanes disfressades de reivindicacions justes. Ho considero un altra versió de la corrupció politica i del engany a la ciutadania que tant dieu rebutjar.
    Amb els vostres arguments entitats feixistes també tenen dret a un local pagat per la ciutania (Ajuntament), sempre que siguin joves, oi?
    Si voleu un local per fer politica us el pagueu!

    Me gusta

    • Estem parlant de caus, esplais, bastoners, assemblees de joves i feministes. Entitats vitals pel dinamisme del barri i sense cap partit polític darrera.

      I si bé existeix Casa Orlandai (en el cas de Sarrià), tot i la bona relació amb la gent que en forma part, no ens serveix pels horaris que es fan i perquè ens cal pagar les sales ( som entitats sense ànim de lucre, o sigui, pràcticament sense diners). Per això tenim també el seu suport.

      Si tens qualsevol dubte del que es reclama pots preguntar-nos-ho a notenimlloc@gmail.com i et respondrem encantas.

      Le gusta a 1 persona

  3. Ai Jaume, que em sembla que no t’has llegit el manifest ni has entès la reivindicació.
    La Casa Orlandai és un exemple d’espai molt xulo gestionat per moltes entitats, però no pot donar cobertura a les necessitats dels joves del Districte, tant per tema d’horaris, disponibilitat de magatzems i tota una sèrie de requeriments que els caus, les assemblees de joves i altres coŀlectius de joves necessiten.
    Gràcies per donar un cop de ma i suport als joves del districte, crack!

    Leo

    PD: i sí, em semblaria totalment normal i saludable que l’Ajuntament cedeixi espais per joves, com es fa a la majoria de municipis o com es fa ja amb algunes AA.VV.

    Me gusta

Deja un comentario